maanantai 18. marraskuuta 2013

Teach With Your iPad, wiki opetussovelluksista iPadille

Piakkoin tulee ajankohtaiseksi löytää sovelluksia uusiin iPadeihin. Mistä etsiä niitä?

Applen Appstoressa sovelluksia on puolisen miljoonaa, ja niiden läpi kahlaaminen tuntuu kohtalaisen raskaalta ajatukselta. Onneksi voimme nojata muiden tekemään pohjatyöhön.

Törmäsin tällaiseen sivuun, jossa listattiin sovelluksia luonnontieteiden opetukseen. Sovelluksia löytyy ainakin biologiaan ja anatomiaan, maantieteeseen, kemiaan ja tähtitieteeseen.

Itse olen leikkinyt omalla iPadillani Molecules-appsilla. Kun sen käytön oppii, erilaisten molekyylien tutkailu on aika jännää.

Samasta wikistä löytyy sovelluksia myös muiden aineiden opetukseen. Ei muuta kuin penkomaan!

1 kommentti:

  1. Hienoa! Sattumalta tuli taannoin vastaan suomenkielinen Eduforum-blogosivusto (http://eduforum.fi/), joka myös linkkaa ja vinkkaa nimenomaan tableteille tarkoitetuista sovelluksista (välilehdillä perjantai-apps ja vinkkinurkka).

    Vielä parempi ja ajantasaisin mahdollinen paikka hakea ideoita mobiilioppimiseen ja -opettamiseen on jo aiemminkin voimakkaasti suosittelemani aktiivinen Facebook-ryhmä Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa/ICT in education (http://goo.gl/N0fGSz). Sieltä minä ammennan joka päivä jotakin uutta: ideoiden lisäksi käytännön esimerkkejä ja käyttökokemuksia.

    Em. ryhmän kautta löytää vielä erikseen moneen muuhun ryhmään, esim. Taböet-laitteet opetuksessa (http://goo.gl/AgmuxX). Kaikkea ei tarvitse itse kantapään kautta kokeilla: tiedon ja kokemusten jakaminen on voimaa (meillä TYK:issäkin). :-)

    VastaaPoista