keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Biologiaa pelaillen

Biologiaa voi myös opiskella ja kerrata pelaillen. Verkko on täynnä erilaisia selainpelejä ja pelata voi myös tableteilla. Tässä muutamia kokeiltuja ja hauskaksi havaittuja.
Cell Craftin pääosassa on kaksi vesinokkaeläinbiologia, jotka saavat tehtäväkseen tutkia solun selviämistä erilaisissa olosuhteissa. Pelissä pelataan omalla solulla, joka saa vähitellen uusia ominaisuuksia. Pelkkää valejalalla liikkumista peli ei kuitenkaan ole, sillä solu joutuu aika ajoin puolustautumaan esimerkiksi erilaisia virushyökkäyksiä vastaan.


Peli on englanninkielinen, mutta perusenglannilla pärjännee pitkälle. Biologiset termit selitetään napakasti. Tietotasoltaan peli sopinee paremmin lukiolaisille, mutta miksipä tätä ei voisi peruskoululainenkin pelata huvikseen.


Pelaamiseen tarvitaan toimiva Flash.
Pandemic II:n idea on melko synkkä, mutta itse peli on kaikessa kauheudessaan koukuttava. Pelin tavoitteena on tartuttaa koko ihmiskuntaan tarttuva tauti mahdollisimman tehokkaasti ja sen verran nopeasti, että lääkettä ei ehditä kehittää eivätkä saarivaltiot sulkea rajojaan.


Peliä voi pelata viruksena, bakteerina tai loisena, joista jokaisella on erilaisia ominaisuuksia. Pelin edetessä itselleen saa kerättyä pisteitä, joilla voi ostaa taudinaiheuttajalleen erilaisia tartuntatapoja ja oireita.


Pandemic II:n avulla saa havainnollistettua tautien leviämistapoja ja se laittaa pohtimaan sitä millainen on “hyvä” taudinaiheuttaja ja miksi niitä on niin hankala pysäyttää.


AppStoresta löytyy pelin kehittyneempi versio nimellä Plague Inc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti