tiistai 8. lokakuuta 2013

Movenote – helppokäyttöinen esitystyökalu

Movenote on suomalaisen firman kehittelemä helppokäyttöinen ja moneen menoon sopiva työkalu sähköisiin esityksiin, joissa halutaan käyttää videokuvaa, ääntä ja kuvamateriaalia (tai esim. ppt-kalvoja) yhtäaikaisesti. Videopuheen aikana voi siirtyä kuvasta toiseen haluamassaan tahdissa ja kerronnan (audiomateriaalin) voi siten synkronoida kuvamateriaalin kanssa. Tietokoneelle tarkoitetussa verkkosovelluksessa ominaisuuksia on vielä lisää (esim. merkintöjen tekeminen esiteltäviin dokumentteihin tai kuviin). "Puhuvan pään" sijaan voi halutessaan nauhoittaa myös muuta videomateriaalia.

Sovellukset ovat ilmaisia ja esim. älypuhelimiin ladattavan mobiilisovelluksen käytön oppilas oppii ilman opastusta itse kokeilemalla kahdessa minuutissa. (Tarvittaessa Movenoten verkkosivuilta löytyy apua ja ohjeistusta kuvan ja äänen kera.) Ilman sovelluksen aikaisempaa käyttökokemusta ihan kelvollisen kokonaisen esityksen tuottaa kertakokeilulla. Koko esityksen kaikkine sisältöineen voi helposti jakaa linkin avulla sähköpostitse, somessa tai tunnettujen pilvipalvelujen kautta.

Väline suorastaan houkuttelee kuvitettuun tarinankerrontaan ja sopii siten koulukäyttöönkin peruskoulun alaluokilta lähtien, yläasteelle eritoten. Movenote sopii mainosti myös mm. esitelmän tai muun esityksen pitämiseen (kokonaan sähköisen esityksen tuottaminen, kerronnan ja materiaalin havainnollinen yhdistäminen, on taito sekin!) tai jonkin kohteen esittelyyn (ympäristökohde, harrastus, muu toiminto, esineistö, kuvamateriaali...).

Alla pari kuvakaappausta älypuhelimen näytöltä (pahoittelut, en halunnut ladata itsestäni liikkuvaa kuvaa ja ääntä verkkoon).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti